Diyarbakır Taklacı Güvercinleri

Konusu 'Diyarbakır Irkı Güvercinler' forumundadır ve urfalıkadir tarafından 9 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. urfalıkadir

    urfalıkadir Member Üye

    Yurdumuzda yetiştirilen güvercinler arasında en şişko olanları Diyarbakır güvercinleridir. Boyları ve bacakları diğer cinslere göre daha kısadır. Diğer türlere göre daha uzun paçalara sahiptirler. Renkleri ve gülleri çok güzeldir. Öntepe dediğimiz tabak güllü, Diyarbakır güvercinlerinin bir özelliğidir. Kuşların önden görünüşleri tam yuvarlak değil, basık elipse benzer bir görüntüdür. Kiremit kırmızı ve sarı Diyarbakır 'dan çıkmış renklerdir. Bu sarı bildiğimiz portakal gibi değil, kuşun tüm vücudunu saran bir sarıdır. Aynı şekilde bazı kuşlarımızda görülen ense ve göğüs gülü Diyarbakır güvercinlerinden yayılmıştır.
    Uçuş performansları çok iyi değildir.
    Diyarbakır güvercin yetiştiriciği açısından Türkiye 'nin en gelişmiş ilidir. Uzun yıllar boyu süregelen güvercin kültürü bu ilimizde çok ilerlemiş ve diğer bölgelerimize büyük katkı sağlamıştır. Güvercin ırkı çeşitliliği de bu nedenle Diyarbakır'da çok fazladır. Türkiye 'nin diğer bölgelerinde beslenen ırklar toplamından daha fazla sayıda güvercin ırkı Diyarbakır' da beslenmektedir.
     
  2. fırat68

    fırat68 Active Member Üye

    Kadir bey paylaşımınız için teşekkürler
     
  3. ZEYNAL YÖRÜK

    ZEYNAL YÖRÜK Konuk Konuk

    kadir bey ellerinize ve emeğinize sağlık.. teşekkürler.
     
  4. hasan21

    hasan21 New Member Üye

    valla bizim buranın yerli mavileri,çakmaklıları,arapları,karaoğlanları,basmalıları,beyazları vardı. ki halada var o kuşlardan. sonradan dbakıra musullar geldi,sonra boçık beyazlar(beyazkuyruklu),şimdide mermeri,miro,resansi bilmem türlü türlü isimler. artık kimi sadece süs olsun diye besliyor kimide performanslı kuşlar besliyor. ama bi gerçek varki artık eski taklacılar parmakla gösterilecek kadar azalmış. yeni yeni millet eski hava kuşlarına dönüyor tabi bulmak türetmek zor. NOT: bu bilgileri kim vermiş bilemiyorum ama gerçekten dbakır kuşları hakkında hiçbir bilgisi yok. bütün dbakır kuşlar hakkındaki bilgileri yanlış söylediği isimler yanlış. Taklacılar hakkında demiş şişko,sap sarı renkli,ayak paçaları uzun,havada fazla kalamazlar gibi bilgiler hiç doğru değil. hele paçaları uzun kuşlar burda ne sevilir ne rağbet görür kaldıki öyle kuşlarda yok. burdaki taklacılar hepsi ayak köse tabir edilen kuşun parmaklarını kaplayan ve hafifçe yana doğru eğilen tarzdadır. uçuş performanslarıda gayet iyidir kuşuna göre değişir ama 2-4-5-8 saat havada kalabilen kuşlarda var ama kendi fikrim kuşun havada çok kalması marifet değil dama gelip sık sık baş yapması önemlidir. başa gelen kuş taban taklası atmalıdır çekilmeden önce ki rüzgarı arkasına alıp uzun çıkmak gibi bi avantaj elde etmesin diye, önemli olan taban taklası atıp hızının kesildikten sonra kendi kas gücüyle uzun çıkmasıdır.
     
  5. urfalıserhat63

    urfalıserhat63 Active Member Üye

    paylaşım için tşkler
     

Sayfayı Paylaş