2013 Hac kayıtları

Konusu 'Serbest Bölüm' forumundadır ve ibo tarafından 17 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. ibo

    ibo Active Member Üye

    2013 yılı hac organizasyonu için başvurular yarın başlıyor. Başvuru için ön kayıt işlemleri, 22 Şubat'ta sona erecek.

    İlk defa hacca gitmek için ön kayıt yaptıracak olanlardan 15 lira ön kayıt ücreti alınacak. Vatandaşlar ön kayıt ücretlerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anlaşma sağladığı Ziraat Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakıflar Bankası, Akbank, Asya Katılım Bankası ve Türkiye Finans bankalarından her hangi birine yatırabilecek. Ön kayıt ücretlerini yatıranlar, daha sonra müracaatlarını müftülüklerden ya da 'http://hac.diyanet.gov.tr' internet adresinden yapabilecek.

    Geçtiğimiz yıl hac kurasına katılan vatandaşların kayıtları ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nca otomatik olarak yapılacak. 2012 yılında kuraya katılan ancak başvurularındaki il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyen ya da müracaatlarından vazgeçen vatandaşlar ise müracaat süresi içerisinde müftülüklere başvurarak gereken değişiklikleri yapabilecekler. Hacca daha önce gidenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

    2012 yılı hac organizasyonu için başvuru sayısının 1 milyon 163 bine ulaştığı dikkate alındığında bu yıl 300 bin yeni başvurunun yapılması bekleniyor. Türkiye'nin hac kontenjanının 74 bin olduğu belirtiliyor. Bu sayının 4 bine yakınını din görevlisi, kafile başkanı, sağlık, karşılama ve kiralama ekibi gibi görevliler oluşturuyor. 70 bin kişinin kutsal topraklara hac için gidebileceği kaydediliyor.
     
  2. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    rabbim müslüman olan herkese nasip etsin
     
  3. urfalıserhat63

    urfalıserhat63 Active Member Üye

    rabbim müslüman olan herkese nasip etsin..
     
  4. hacibes

    hacibes New Member Üye

    cok isteyen ve arzuluyan haci adaylarina allah nasip eder insallah
     

Sayfayı Paylaş