Turbit Güvercini / Turbitmövchen

Konusu 'Yabancı ırklar,Dünyadan güvercinler' forumundadır ve mustafavilgen tarafından 2 Mart 2011 başlatılmıştır.

1. mustafavilgen

mustafavilgen Member

Kısa yüzlü ırklardan olan, Turbit Avrupa'da yapılan soy ıslahı çalışmalarında African Owl ve diğer türlerin karışımıyla elde edilmiştir. Resimler alıntıdır.

2. mehmet boran

mehmet boran Member

hünkari lerle akrabalıklarıda var bunların:)

3. şafrakaragöz_6363

şafrakaragöz_6363 Active Member Üye

Mustafa abi ellerine ve emeğine sağlık maşallah çok güzel ve ilginç kuşlar :D tanıtım açısından güzel bi çalışma olmuş katılım ve paylaşımların devamını bekliyoruz sağlıcakla kalmanız dileklerimle saygı ve sevgilerimle urfadan selamlarımla GALİP...

4. guvercinurfa

guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

mustafa bey tıpki hünkari gibi akraba olabilirlermi:) ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım

5. mustafavilgen

mustafavilgen Member

Teşekkürler arkadaşlar, Avrupa'daki Hünkari ırklarıyla yakın akrabalığı vardır, çünkü üstteki yazıdada bahsettiğim gibi, her ikisinde de African Owl güvercini karışmıştır, bizim yerli hünkarimiz ile hiçbir akrabalığı yoktur. Bunun hünkariye olan farklılığı kafasının daha düz olması, ve bizim çamkabuğu gibi desenlerde gelmeyip, kanatlarının kapaklı olması ve daha düz renklerde gelmesidir. Aşağıda African Owl Güvercininin bir resmini ekliyorum, sizde her ikisinide ne kadar kan verdiğini göreceksiniz.

6. şafrakaragöz_6363

şafrakaragöz_6363 Active Member Üye

Mustafa abi ellerine ve emeğine sağlık maşallah çok güzel ve ilginç bi kuş bu da bizim düz diyarbakır güllüleri gibi kafa yapısı fiziki itibariyle :D tanıtım açısından güzel bi çalışma olmuş paylaşım için teşekkürler selamlarımla..

7. furkanahmet

furkanahmet Member Üye

ellerinize sağlık allah (cc) nazarlardan saklasın iyi günlerde beslemeni temenni ederim

Sayfayı Paylaş