Telek dibi patlaması - Kanat patlatma

Konusu 'Güvercin İçin Tehlike Kaynakları ve Mekanik yarala' forumundadır ve hasan63urfa tarafından 26 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. hasan63urfa

    hasan63urfa New Member Üye

    Kanat patlatma tabiri kanımca kanat eklem yerindeki açılmalar için kullanılmalıdır. Taklacı güvercinlerde sert oyun yapan kuşlarda kanatların hızlı vurulması bu tür açılmalara neden olmaktadır. Bu anlamda kanat patlatan güvercinler yaraları kapanana kadar bir süre uüurulmamamalıdır. Ancak tekrar uçurulduğunda gene kanat patlatabilir. Sert oyun özelliği kuşun genetik yapısına özgüdür bu nedenle aynı kuşun yavrularında da benzer özellikler görülme ihtimali bulunmaktadır. Ne yazık ki günümüzde bu tür sert oyunlu taklacılar kostümün ön plana çıkartılması sonucu gittikçe azalmaktadır.

    İçi kan dolu teleklerin patlaması durumunun ise telek dibi patlaması olarak adlandırılmasının daha uygun olacağı görüşündeyim. Telek dibi patlaması, genetik bir durum değildir. Daha çok iki nedenle olabilmektedir. Birincisi Atsinekleri, ikincisi ise mantar hastalıklarıdır. At sinekleri içi yeni kan dolan telekleri delerek buradaki kanı içmektedirler. Bu durumda bu telek çürüyerek düşmektedir. Aynı olaya neden olan diğer bir etken ise Aspergillosis ve Cadidiasis adı verilen mantar hastalıklarıdır. Bu hastalıkların tüy ve deride gözlenen formları benzer bir etki yaratarak yeni çıkan teleklerin patlayarak çürümelerine neden olurlar.

    Yavuz İşçen
     
  2. hamza

    hamza Member Üye

    TEŞEKKÜRLER
     
  3. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    bilgiler için tşkler
     
  4. AHMET ESEN

    AHMET ESEN Active Member Üye

    paylaşım için teşekkürler eline sağlık
     
  5. urfalıserhat63

    urfalıserhat63 Active Member Üye

    paylaşım için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş