selamün aleyküm arkadaşlar ben taklacı besleyenlerdenim ama 5 aydan beri 4 5 tane yavru aldım 5 6 damızlık kuşumdan bu yavruları 5 6 aydan beri ambarda tavuk besler gibi besliyormusumda haberim yokms sabh ögle aksam ve hatta canım sıkıldıgında dama cıktıgımda verdigim yemlerden dolayı ucmuyorlardı dama bi arkadas geldi sen kuşlara cok yem vermeye alıştırmışsın bu yüzden ucmuyorlar dedi dogrumudur ac kuş iyimi ucar daha fazlamı ucar bu konuda görüşlerinizi belirtin lütfen ne yapmamiz gerekli kısaca yaxarsanız sevinirim benim neredeyse ekeleşmeye yakın yavrularım var 3 4 aylık 5 dakka bile ucuyor yada ucmuyor yemden dolayı yatmaya alışmışlarmı sizce?
Çok yem vermek dogru degil aralarda atıyorsan oda iyi degil uçan kuş az yemlenir akşamları iyi doyurulur normalde aç kalan kuş cok iyi uçar ama çok ac kalmayacak ne cok tok nede cok aç olacak yeme baglı kalmayacak
acda ucursam tokda ucursam misali ne ucuyor ne başka birşey deli ettiler beni bu kuşlar kardesim ac ucurun dediniz ac ucurdum ucurmayı burak herzamankinden daha az uctular bazen 3 dakka ucarken şimdi 1 dakka bile ucmadan karsı dama konuyorlar anlamıyorum nerede hata yapiyorum karsı sama alıştılar süreki gitip gitip oraya konuyorlar anlamıyorum kac gün ac burakmalı bunları
kardeş taklacı cinsi kuslar zaten cok uzun süre ucmaz şu sekilde yemlersin sabah ucurur yemlersin içeri koyarsın kümese akşam üstü yine gelir ucurur sonra yemler kümese koyarsın bunu kusdan anlayan herkes böyle yapar senkilerin karşı dama inmezi açlıktan veya tokluktan degil performansları düşük ve o dama alışmışlar napsan iner.
fehmi ac ucur diyorlar bi gün yem vermiyorum ac buraktım 1 gün gene karsı dama kondular nasil unuturlar bu karsı damı nasil ucurulur anlayamadım ac ucur diyorlar ac ucurmaya calısıyorum gene ucmuyor [hr] fehmi ben sana 3 saat 5 saat ucan taklacı söyleyebilirim kim diyor az ucar diye ? benim kend, kuşlarım var damızlık 1.5 saat uctuklarını biliyorum oda tok ucurdugum halde ac ucursam dediginiz gibi heralde daha fazla ucacaklar benim sorunum şu karşı dama alıştılar acaba kuşların icine bir kac tane bozuk olan var o yüzdenmi onlara bakıp ucmuyorlar yoksa böyle alıştılar o yüzdenmi bu kuşları öylesine vermeyi bile düşünüyorum cünkü bişey anlayamadım ne ucuyor ne takla atıyor keni yavrularımdı anası babası damızlık [hr] bide ucururken erkek dişi diye ayırım yaparakmı ucurmak gerekli tüm dişilerimi yoksa sadece erkeklerimi ucurmalı taklacı besleyen varsa bi zahmet bilgilendirsin
Şaban bey eğitimsiz ve genelde ham kuşlar yan taraftaki damlara mutlaka düşerler ben yerinizde olsam yan damlara düşen kuşları ya satar ya damılzık ederim yavrudan kendime yeni genç kuşlar alırım. Ne yazıkki bizde bazen bu sorunla karşılaşıyoruz biz genelde o tür damlara inen kuşları hemen kümesden çıkartıyoruz çok iyi olursa damızlık ediyoruz. Bu damlara inme sorunu balık baştan kokar misalidir sürekli biri iniyorsa diğerlerinide oraya mutlaka çeker. Sürekli inenları bırakmadan uçurmayı deneyin birde.