FETHİYE

Konusu 'Serbest Bölüm' forumundadır ve paçalı tarafından 29 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. paçalı

    paçalı New Member Üye

    FETHİYE

    Likya-Karya sınırında bir kıyı kenti olan bugünkü Fethiye'nin Antik Çağlardaki adı Telmessosdur. Kuruluşuna ilişkin kesin bir bilgiden yoksun olduğumuz kentin bilinen en eski yazılı belgelere göre M.Ö. V. yüzyıldan beri var olduğu söylenebilir. Telmessos uzun süre Likya'dan ayrı bağımsız bir kent olarak varlığını sürdürdü. Kent sırasıyla Pers, Büyük İskender, Roma, Bergama Krallığı, Bizans, Menteşeoğulları ve Osmanlıların egemenliğinde kalmıştır.

    Fethiye, Persler, Likyalılar, Karyalılar, Romalılara ait eserleri ile tanınmıştır. Kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve coğrafyası ile önemli turizm merkezlerimizdendir.

    Fethiye’de halkın geçimi tarımdır. Turizm ikinci plandadır. Bundan dolayı deniz kenarları beton yığını olmamıştır.

    Fethiye’de sahilden dağlara ve yaylalara uzanan farklı kültürler, birbirleriyle kucaklaşıp yöredeki yaşama renk katıyor. Tipik bir Fethiye fotoğrafında bir yörük ile bir balıkçının kolayca bir araya geldiklerini görmek mümkün.

    Yöredeki müzik, halk dansları, yerel mutfak ve el sanatları gibi folklorik değerler, Türkiye’nin diğer bölgelerinden farklılıklar gösteriyor.

    Yüzyıllardır el tezgahlarında göz nuru, el emeği ile dokunan Kaya Köyünün halıları, özellikle özgün desenleri, renkleri ve kök boyası tekniği ile ilgi çekiyor.

    Üzümlü Köyüne özgü bir el dokuması sanatı ürünü olan dastar, pamuklu iplikten düz ya da beyaz üzerine beyaz desenli olarak geleneksel tezgahlarda dokunuyor. Dastar kumaşından hazırlanan çeşitli ürünleri, Fethiye’nin her yerindeki alışveriş merkezlerinde bulmak mümkün.

    Özellikle heybe ve yaygı olarak kullanılan, yöreye özgü çizgilere sahip Kilimler, Fethiye’nin Seydiler, Atlıdere, Karaçulha ve Eldirek Köylerinde geleneksel yöntemlerle ve el tezgahlarında dokunuyor.

    İnce ve uzun kuşaklar biçiminde çeşitli renk ve desenlerde dokunan Kolan dokumacılığı da Fethiye bölgesine özgü kültürel öğeler taşıyan bir el sanatı

    gofethiye
    hotelsinfethiye

    FETHİYE’DEKİ ANTİK YERLER

    KRAL MEZARLARI (AMİNTAS)

    Şehir merkezinde Likya döneminden (MÖ 4yy) kalma ,kayalara oyulmuş kaya mezarıdır.Yüze yakın düzgün basamakla Amintas’a çıkılır.Buradan Fethiye ve deniz manzarası harikadır.

    TELMESSOS ANTİK TİYATRO

    Fethiye İskelesinin yanında bulunan telmessos antik tiyatrosu1993 yılında müze müdürlüğü başkanlığında yapılan kazılarla ortaya çıkarılmıştır. MS 2yy Roma dönemi esri olduğu sanılan Tiyatronun 5 bin kişilik olduğu sanılıyor.Günümüzde 1500 kişilik kullanım alanı ile çeşitli kültürel etkinliklerde kullanılmaktadır.

    KAYAKÖY

    Pansiyonumuza 16 km mesafededir.Ölüdeniz’e giderken veya gelirken 3km saparak görebilirsinizAntik Karmillassos'un üzerinde 14. yy. dan başlayarak kurulmuş bir Rum yerleşimidir. Eski adı Levissi'dir Yaşamı boyunca çevresindeki beş Türk köyünün halkı ile bütünleşen ve dostluk, kardeşlik, barış kavramları üzerinde insanlık dersleri veren Kaya köy bölgemizin gurur kaynaklarından biridir. 1922 yılında Türk ve Yunan hükümetleri arasında imzalanan bir ''nüfus değişimi'' anlaşması uyarınca, Kaya köyün Rum ahalisi ile Batı Trakya'da yaşayan Türk ahali karşılıklı olarak yer değiştirmiştir.Günümüzde Kayaköy Restore edilmekte ve dostluk köyü olması için çalışmalar yapılmaktadır.

    TLOS

    Saklıkent’i görmeye giderken uğramanız gereken antik yerleşim . Likya Federe Birliğinin 6 büyük kentinden biri ve birliğin ''spor merkezi'' dir. Uçan kanatlı atı Pegasus ile ünlenen Mitolojik kahraman Bellaforonte'nin yaşadığı kent olarak bilinir. Likya bölgesindeki en eski kent olduğu ve kuruluşunun İ.Ö. 2000'lerden önceye dayandığı arkeoloji kazıları ile tespit edilmiştir. Kent akropolünün doğal kayası üzerinde oluşturulan mezarlığı, Likya'nın en güzel ev tipi mezarları ile süslenmiştir. Nekropoldeki İ.Ö. 2 yy.a tarihlenen kral tipi mezarın ise Bellaforonte'ye adandığı bilinir.

    XANTOS

    İ.Ö. 546 da Perslerin işgali sırasında halkının teslim olmayarak tarihin ilk toplu intiharını gerçekleştirdikleri yer olan Xanthos, Likya Federe Birliğinin ilk siyasal başkenti olarak biliniyor. Türkiye’nin en güzel antik kentlerinden birisi olan Xanthos, Fethiye – Kaş karayolu üzerindeki Kınık Köyünün hemen yanında bulunuyor. 1838 yılında İngiliz araştırmacı Charles Fellows tarafından kazılan kentten taşınan “Nereidler Anıtı” ve Likya sanatının diğer benzersiz örnekleri halen Londra’da British Museum’da sergileniyor.

    CADİANDA

    Pansiyonumuza 22 km uzaklıktaki Üzümlü sınırlarındadır. Likya Federe Birliğine en son katılan kent olarak bilinir. İlginç fizik yapısı içinde kurulan kent doğal nedenlerle oldukça yıpranmıştır. Fethiye Müzesince gerçekleştirilen kazılar sonrası ortaya çıkan Tiyatrosu, Agorası,Stadyum-Hamam kompleksi ve anıt mezarları ile son yıllarda bölgenin ilgi odağı haline gelmiştir.

    LETOON

    Pansiyonumuza45 km mesafededir, Likya Federe Birliğinin dinsel merkezidir. Tanrıça Leto,Tanrıça Artemis ve Tanrıça Apollon'a adanmış 3 tapınağı ile ünlüdür. Arkeoloji kazıları 1962 yılından bu yana sürdürülen Letoon'da bölgenin erken Hıristiyanlık dönemine ilişkin kiliseleri de ortaya çıkartılmıştır.

    ARAXA

    Pansiyonumuzdan 40 km. uzaklıkta Antik Xanthos Çayının çıktığı yerde kurulmuştur. Bu olağan üstü su kaynağı mitolojik öykülere konu olmuştur. Bugün Ören Köyü sınırları içerisinde kalan kentten günümüze sur kalıntıları, hamam ve Bizans dönemine ait su yolu kalmıştır.

    PINARA

    Akdağ'ın eteklerinde pansiyonumuza 50 km uzaklıktadır. Likya'nın en büyük kentlerinden biridir. Bölgedeki ilk güzellik yarışmasının yapıldığı kent olarak bilinir ve tanrıça Afrodit'e adanan ilginç mimari özellikteki tapınağı ile önem kazanmıştır. Yüzlerce ''güvercin yuvası'' biçiminde hazırlanmış halk tipi mezarları Nekropolis'ini benzersiz kılar.

    PATARA

    Antik xantos ve letoon’u gezdikten sonra sıra Patara’ya gelir. Pansiyonumuza 80 km (1 saat) mesafededir.Antik kalıntıları ve kazı çalışmalarını izledikten sonra patara plajında dinlenebilrsiniz. Uzun sahili,incecik kumu ve derinleşmeyen denizi ile Patara’yı seveceksiniz.

    FETHİYEDE DENİZ VE PLAJLAR

    Fethiye kıyıları girintili ve çıkıntılı olduğu için çeşitli güzelikte ve farklı doğallıkta koylar vardır. Bu koyların çoğu henüz bozulmamış ve bir çok çevreci kuruluş tarafından koruma altındadır. Fethiye’de kaldığınız süre içinde her gün farklı güzellikte denizde yüzüp, Fethiye’nin plajlarını görmeyi bitiremeyeceksiniz.

    BELDEMİZİN PLAJLARI

    Beldemizde ,pansiyonumuza yakın Koca Çalış Plajı (2 km ), Karataş Plajı( 3 km) ve Akmaz Plajı(4 km) Bu plajlarda yüzebilir ve güneşlenerek denizin tadını çıkarabilirsiniz.

    Özellikle Akmaz ‘ın denizine ve doğallığına hayran kalacaksınız.Piknik yapmak için ideal. Gölgede oturup , denize gireceksiniz ve denize akan soğuk su dan da duşunuzu alacaksınız.

    ÇALIŞ PLAJI

    Çalış Plajı pansiyonumuza 3 km mesafededir.Yeryüzünde günbatımının en güzel izlendiği yer olarak tanımlanan Çalış, 4 km.lik kumsalı ile sıcak yaz akşamlarında serin esintisi ile "Caretta Caretta"ları ile, su sporlarına elverişli denizi ile çok sayıda nitelikli konaklama tesisi, restoranları, barları,alış veriş ve ulaşım olanakları ile ilçe turizminin en gözde yerlerinden biridir. Akşamları yürüyüş ve eğlence için gidebileceğimiz en yakın yer Çalış’tır.

    KATRANCI PLAJI

    Pansiyonumuza 8 km mesafededir. Arabanızla veya pansiyonumuzun önünden gecen dolmuşlarla 15 dakika. Orman içi çadırlı kamp alanıdır. Yeşil ile mavinin birleştiği bu yerde Çam ağaçlarının gölğesine oturup ,denize girebilirsiniz.,büfesi,manavı Duşu,tuvaleti ,çeşmesi ve lokantası vardır.

    GÜNLÜKLÜ PLAJI ( KÜÇÜK KARĞI)

    Pansiyonumuza 8 km mesafededir.Arabanızla veya dolmuşla 15 dakika. Dünyada eşine az rastlanan sık günlük ağaçları ile bezeli koy, kamping ve günübirlik mesire alanıdır. . Pek çok hastalığın (kaşıntı, astım, bronşit, ülser ve mide rahatsızlıkları) tedavisinde ve parfümeri sanayiinde kullanılan sığla yağı, günlük ağacının salgısıdır.

    Yılın her mevsimi ayrı güzelliklerin sergilendiği benzersiz doğası ve eksiksiz sunulan hizmetlerle yerli ve yabancı herkesin ilgisini çekmektedir. Şirin Plajında yüzebilirsiniz.

    Duşu, tuvaletleri, çeşmesi,büfesi ve pide fırını var.

    ÖLÜDENİZ

    Ölüdeniz-Belcekız Turizm otoritelerince "Tanrının Dünyaya bahşettiği cennet" olarak nitelendirilen Ölüdeniz, ülke dışına taşan ünü ile dünyaya mal olmuş bir turizm merkezidir.

    Pansiyonumuza 18 km mesafededir.Kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanları, içinde yeşilin, mavinin ve morun her tonunun görülebileceği ılık denizi, uzun kumsalı ile Ölüdeniz bir Dünya harikasıdır. Kum burnu milli Parkına girip , Ölüdeniz’in güzelliklerini yaşamalısınız.

    Kıdırak Plajı yüzme ve piknik için güzel bir yerdir.

    Son yıllarda, 1975 m. yükseklikteki Babadağı'nın doruklarından paraşütle atlayanlar, dünyanın en nefes kesici manzarasıyla karşılaşmaktadırlar.

    Yılın on ayı denize girme olanağı sunan bu eşsiz koyda çok sayıda turistik tesis, restoran, alışveriş merkezi vardır.

    Ölüdeniz’e varınca önce Belcekız Plajı sizi karşılar. Plaj güzelliğini Belcekız adındaki güzel bir kızdan alıyor.Efsaneye göre. eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın, genç, yakışıklı oğlu, su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görür. Görür görmez de vurulur.

    Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir. Böylece görüşür, sevişirler.

    Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar kurt ise oğlunun gönül macerasını bilmektedir. Oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını sanır. Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atar ve dümene yapışır ki durumu görür. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana, bir kıza yanmaktadır.

    KELEBEKLER VADİSİ

    Derin bir vadinin tabanında yer alan Kelebekler vadisi Fethiye’nin en güzel koylarından birisi... Vadide İlkbahar aylarından başlayarak yılın büyük bölümünde Jersey Tiger (kaplan Kelebekleri) nin de aralarında olduğu 40 dan fazla tür kelebeği gözlemlemek mümkün.

    Fethiye çevresinin en çarpıcı yerlerinden birisi Kelebekler Vadisi’dir. 1995’in 8 Şubat’ında 1. derecede doğal SİT ilan edilen ve her türlü yapılaşmaya kapatılan kayalık ve çamlık vadide biraz zahmetlice tırmanıştan sonra küçük bir şelaleye de raslanıyor.Bu sırada kelebekleri de görebiliyorsunuz.

    Kelebekler Vadisi’ne gitmek için önce Ölüdeniz’e gideceksiniz, oradan kiralayacağınız veya dolmuş usulü gidiş-dönüş bineceğiniz bir tekneyle vadinin kumsalına ineceksiniz.Ölüdeniz tekne turuna katılırsanız tekne Kelebekler vadisinde 1 saat mola veriyor. Bu süre içinde vadide gezip, güzel koyda yüzme olanağı buluyorsunuz.

    GEMİLER KOYU

    Ölüdeniz dönüşü, Hisarönü Beldesinden saparak Kayaköy’ü gezdikten sonra 5 km toprak yolu takip ederek Gemileler koyuna ulaşıyorsunuz.Zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş bir başka güzellik içinde denize girebilirsiniz.. Gemiler koyunun tam karşısındaki St. Nicholas (Gemiler Adası) na bir tekne ile geçebilir ve Bizans döneminden kalma kalıntıları görebilirsiniz. 1990 yılında bir Japon Arkeoloji heyetinin Fethiye Müzesi ile birlikte başlattığı kazılarda gün ışığına çıkartılan buluntulardan, adanın erken Hıristiyanlık döneminde önemli bir ziyaret merkezi olduğu ve denizler azizi Nicholas’ın (Noel Baba) bu adada yaşadığı anlaşılıyor.

    SAKLIKENT

    Saklıkent, Fethiye’nin hemen arkasında, yüksek Toros Dağlarından gelen coşkun suların aşındırması ile oluşan bir doğal güzellik. Sıcak yaz günlerinde kanyonda sular içinde yapacağınız bir yürüyüşle serinleyecek, yöre mutfağından örneklerin ve taze alabalıkların sunulduğu restoranlarda yemek keyfini yaşayacaksınız. 300 mt derinliğinde ve 18 km uzunluğundaki kanyon, fotoğraf meraklılarının da gözdesi.

    Saklıkent’e Fethiye-Antalya karayolundan Kemer ilçesi yönünde ayrılarak ulaşılıyor. Sapaktan 13 km sonra Tlos’a, 21 km sonra da Saklıkent’e ulaşılıyor.Pansiyonumuzdan 45 km mesafede.Fethiye’den her saat dolmuş bulmak mümkün. Pansiyonumuzdan Tlos, Yakapark ve Saklıkent’e uygun fiyatlı turlar vardır.

    Kayadibi köyünü geçiyor ve kanyon girişine çıkıyorsunuz. Girişde aracınızı bırakıyorsunuz.

    Kanyon girişi için ücret ödeyeceksiniz. Eşen çayı, kanyonun 100 m. içinde patlayarak çıkıyor yeryüzüne.

    Çay yaz-kış öylesine deli akıyor ki, akıntıya karşı ilerlemek mümkün değil. Çayın üzerine kanyon duvarına tutturulmuş tahta iskeleler kurulmuş. İskeleden tek sıra ilerliyor ve çayın patladığı yere ulaşıyorsunuz.

    Dilerseniz buz gibi suyu aşarak karşı kıyıya geçip , kanyonun derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz. Suyun dibi çakıllı taşlı olduğundan lastik ya da bez ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın.

    Kanyon kimi zaman daralarak, kimi zaman engebeli bir biçimde 18 km sürüyor. Sonuna kadar gitmek zor. Yazın sıcak günlerindeki serinlik hoş. En iyisi birkaç yüz metre gidip dönmek. Saklıkent’teki kayıp Cennet’teki lokantalar çok ilginç. Akan suyun üzerine köşkler yapıp yer sofrası hazırlamışlar. Ayağınızı uzatarak ,serin ve otantik bir ortamda yemeğinizi yiyorsunuz.

    YAKAPARK

    Antik Tlos’u gezdikten sonra, Saklıkent’e gitmeden Yakapark’a uğramadan geçmeyin.

    Tlos, pansiyonumuza 25 km. Tlos’tan 3 km gidince Yakapark’a varılıyor.

    Büyük ağaçlar,buz gibi akan sular,kademeli oturma yerleri ve balık çiftliği.Doğaya uyumlu güzel bir tesis.Barın tezgahında yüzen balıkları seyrederek ve okşayarak çayınızı içiyorsunuz. Burada suya girerseniz işletme sahibinden çeşitli hediyeler alıyorsunuz.(Dikkat su çok soğuk) Fotoğraf çekmeyi unutmayın.

    TEKNE TURLARI

    12 ADALAR TEKNE TURU

    Tekne Turu her gün Fethiye iskelesinden saat 10 30 da başlar. Tekne Fethiye Körfezinde bulunan adaları dolaşır. Bu adalarda kıyıya yanaşır ve yüzme molası verir. Adaların doğal güzellikleri ve masmavi denizi gezinizi unutulmaz kılar. Teknede öğle yemeği de verilir. İlk Yassıca Adalarda mola verilir. Burası temiz ,güzel ve denizi hemen derinleşmez. Göbün koyunda öğle yemeği verilir.Tersane adası, Bedri Rahmi Koyu, Klopatra Hamamı, Kızıl Ada ve samanlık koyu uğranılan,gezilen ve yüzülen yerler.

    ÖLÜDENİZ TEKNE TURU

    Her gün Ölüdeniz’den saat 11 00 da hareket eder. Mavi Mağra, Kelebekler Vadisi, Akvaryum, St Nikolas Adası, Soğuk su ve deve Plajı gezilecek yerlerdir.

    İlk mola Mavi Mağra’da verilir. Mavi mağrayı yüzerek geziyorsunuz.Kelebekler Vadisinde 1 saat mola veriliyor. Vadi adını burada yaşayan “jarsey Tiger”cinsi kelebekten almıştır.Harika plajı var. Kelebekleri görmek isterseniz, öğle sıcağında vadide yürüyerek şelaleye gitmelisiniz. Akvaryum’da denizdeki balıkları seyrederek öğle yemeğinizi yiyorsunuz. St Nikolas Adasında antik yerleri gezip, yüzebiliyorsunuz. Yaz sıcağında

    Soğuk suda yüzmek isterseniz,soğuk suda yüzebilirsiniz.Deve plajı son mola yeridir. Burada yüzüp ,deniz kabuğu toplayabilirsiniz.Bu tekne turu saat 18 00 da bitiyor.

    GÖCEK

    Fethiye-Muğla karayolu üzerindedir. Pansiyonumuza 20 km mesafededir Şirin bir balıkçı kasabası görünümünde olan Göcek, son yıllarda yat turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Doğal limanının yanı sıra etrafını çevreleyen çamlık tepeleri, yakınındaki ören yerleri, çok sayıdaki koy ve adaları ile eşsiz bir turizm cennetidir. Marinalarda yatçılara her türlü hizmet verilebilmekte, dileyenler küçük şirin tesislerde konaklayıp,balıkçı lokantalarında ve barlarda keyifli anlar yaşayabilmekte, günübirlik turlar ve su sporları ile tatillerini renklendirebilmektedirler.

    Adalar Birbirinden güzel, sayısız koylarla süslü Kapıdağ Yarımadası ve adalardan oluşan, balıkçıların "Karanlık İçi" olarak tanımladıkları kesim mavi yolcuların uğrak yeridir

    PATARA

    Fethiye'den ve pansiyonumuzdan 80 km mesafededır. Anayoldan, Patara sapağı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yoldan 6 kilometre içeri girerek asfalt yolu takip ettiğinizde, sağlı sollu pansiyonların yer aldığı yerleşim alanı içine giriyorsunuz. En önemli özelliği, plansız bir gelişme gösterdiği için, antik kent kalıntılarının içinde kalmış olması.

    Patara'nın kumu ve denizi çok özel. Buranın kumu; temiz denizlerde yaşayan ve taş yiyip taş üreten bir çeşit mikroorganizmanın ürünü. Bu kumun rüzgarla taşınmasını önlemek için, bölgeye yegane uyum sağlayan akasyalar dikilmiş. Antik yerleri gezip,güneşlenin ve hemen derinleşmeyen denizinde yüzün.

    DALYAN

    Pansiyonumuza 60 km mesafede.Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birleştiren ana kanal üzerinde bulunan Dalyan, tam bir doğa harikası. 5 bin yıllık tarihine rağmen, bozulmamış olarak sizi bekliyor.

    Pek çok ünlü turizm merkezine yakın olmasına rağmen, Dalyan'ın nasıl bozulmadan bugünlere gelebildiğini merak edebilirsiniz. Bunun nedeni, ana yoldan 12 kilometre içeride bulunması. Bu yüzden "Gizli Cennet" olarak günümüze kadar doğal haliyle kalmayı başardı

    Dalyan’da tekne kiralayıp , antik Caunos ‘u gezmeli,”caretta caretta” cinsi kaplumbağalarının üreme yerlerinden İztuzu Plajını görmelisiniz ve Dünyaca meşhur çamur Banyosu yapmalısınız.

    SARIGERME

    Pansiyonumuza 55 km mesafededir. Dalaman’ı geçince ve Ortaca’ya varmadan sola sapılır. 7 km daha gidilir. Tertemiz bir çevre, çiçeklerle dolu parklar ve hemen derinleşmeyen deniz .

    Sarıgerme çevresinde bulunan büyük otellerin etkisi ile düzenli ve temiz bir plaj. Mavi bayraklı plaj. Burada gönül rahatlığı içinde yüzebilir,güneşlenebilir ve çevreyi dolaşabilirsiniz.

    YAMAÇ PARAŞÜTÜ

    1975 metre yükseklikteki Babadağ’dan , paraşüt ile atlayıp, Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını seyrederek Belcekız plajının beyaz kumları üzerine inebiliyorsun.

    SÖRF

    Pansiyonumuzun yakınında (2 km ) Sörf kulübü vardır. Burası sörf için ideal bir yerdir.Burada çeşitli su sporları da yapılmaktadır. Sörf Kulübüne yürüyerek veya Sörf kulübünün servisinden yararlanarak gidebilirsiniz.

    SUALTI DALIŞLARI

    Fethiye denizleri dalmayı sevenler için uygun bir yerdir.Fethiye’de bir çok dalış okulu ve dalma kulübü vardır. Dalmaya meraklı iseniz sizi pansiyondan alıp,tekneye götürüp,eğitim ve malzeme verip denizin güzelliklerini dalarak seyretme olanağını sağlıyoruz.

    RAFTİNG

    Dalaman Çayında ve Eşen Çayında rafting yapılmaktadır.Saklıkent’ten başlayan macera Eşen Çayının hareketli sularında devam ederek,Patara sahillerinde bitmektedir. Dalaman Çayı son yıllarda rafting severler tarafından gözde bir yerdir. Pansiyonumuzda kalarak rafting yapma şansına sahipsiniz.

    JEEP SAFARİ

    Pansiyonumuzdan sizi erken saatte alıp , gün boyu antik yerlere,doğal güzelliklere ve maceraya götürüyorlar.Tlos,Yakapark,Saklıkent,xantos,letton ve Patara gezeceğiniz yerler.

    RESİM

    Resim sevenler için Fethiye doğal güzellikleri ile ideal bir yer.Fethiye Kültür Merkezinde her zaman bir resim sergisi vardır. Pansiyonumuzda resim yapmak isterseniz size gerekli yağlı boya ve tuval verilir.

    BİNİCİLİK

    At binmeyi sevenler için pansiyonumuza çok yakın(5km) mesafede at çiftliği var. At sırtında çevrenin güzelliklerini daha yakından görebilir ve yeni maceralara atılabilirsiniz.


    www.cigdempension.com/fethiye.html -
     
  2. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    fetiye güzeldir.saol kardeşim bilgiler için
     
  3. paçalı

    paçalı New Member Üye

    ne demek elimden geldiğince bişeyler paylaşmaya başlıyorum yavaş yavaş...
     
  4. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    paylaşımlarınızı bekliyorum teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş