Anneler Gününde Yardım Dedikodusu Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Konusu 'Güncel Haberler' forumundadır ve ZEYNAL YÖRÜK tarafından 7 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. ZEYNAL YÖRÜK

ZEYNAL YÖRÜK Konuk Konuk

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla T.C kimlik numarasının son rakamı 4 ile biten annelere, devletin Ziraat Bankası aracılığı ile 400 TL para dağıttığı söylentisi Türkiye'nin birçok ilini karıştırdı.
    Hatay başta olmak Şanlıurfa, Iğdır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır gibi daha birçok ilde anneler gününe özel 400 TL yardım dedikodusu Ziraat Bankaları'nın şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Hatay merkezinde ve ilçelerinde Anneler Gününe özel yardım dedikodusu ise komedi filmlerini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Haberi alan yüzlerce anne, önce Hatay Valiliği'ne ardından Ziraat Bankası'na akın etti. Banka yetkilileri ve Hatay Valiliği'nin bunun bir dedikodu olduğunu söylemesine rağmen, ikna olmayan annelerin bekleyişi saatlerce sürdürdü.

Bankanın güvenlik görevlileri kadınları ikna etmek için saatlerce dil döktü. Bu da yetmedi şehrin ve bankanın çeşitli yerlerine "Anneler Günü dolayısıyla her hangi bir ödeme yapılmamaktadır." yazıları asıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren valilik başta olmak üzere Ziraat Bankası Antakya Merkez şubesine 2 binin üzerinde annenin akın ettiği öğrenildi. Kimi erkekler ise ödemenin nasıl ve ne şekilde yapıldığını öğrenmek için hanımı yerine kendisi bankaya geldi.

ANNELERİ YIKAN DEDİKODU

Devletin Ziraat Bankası aracılığı ile Anneler Günü hediyesi olarak 400 TL dağıtığı dedikodusu üzerine köylerden bile gelen kadınlar vardı. Bir anne ise anneler gününe özel yardım dedikodusuna inanarak oturduğu mahalleden 2 otobüs değiştirerek Ziraat Bankası Antakya Şubesine kadar geldi.

Elinde nüfus cüzdanı ile gelen 4 çocuk annesi Gönül Biyaz, gerçeği öğrendiğinde bu söylentinin annelere yapılmış bir hakaret olduğunu söyledi.

40 yaşındaki anne Gönül Biyaz, banka kapısında kendisine güvenlik görevlisinin böyle bir şey olmadığını bildirmesi üzerine hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

"Mahallemizde bu kadınlar arasında konuşuluyordu. Bana da bir komşum söyledi."diyen Biyaz, "Biz anneleri böyle bir günde böyle dedikoduyla üzmeleri çok ayıp. Bankaya geldiğimizde görevlileri bize (Gidin bizden Anneler Günü dolayısıyla para alan varsa onu getirin) diyorlar. Onların da işini aksattık. Ama bu söylenti çok ayıp bir şey." şeklinde konuştu

Kucağındaki bir yaşındaki çocuğu ile banka önünde 400 TL almak için bekleyen Dudu Abanac ise "Para verilip verilmeyeceğini tam bilemiyoruz ama ihtiyacımız var, bekleyeceğiz" dedi.

2. guvercinurfa

guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

herkesi iyi keklemişler saol zeynal

Sayfayı Paylaş