Yavru Kedi veya Köpek Alırken nelere dikkat etmeliyiz

Konusu 'Hayvan Resimleri & Bilgileri' forumundadır ve güneşbey tarafından 6 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. güneşbey

    güneşbey Member Üye

    İki aylıktan daha ufak yavruları satın almayınız. Korunmasız bu yavrular, doğumdan sonraki ilk iki ay boyunca annelerine muhtaçtırlar. Bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş olduğundan yavru hayvanlar hastalıklara karşı çok duyarlıdırlar. Yavruların özenli bakılmaları ve beslenmeleri, hasta olabilecekleri koşullardan uzak tutulmaları gereklidir.

    Yavru kedi ve köpeklerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. Bu konularda sizi bilgilendirecek olan veteriner hekiminize mutlaka danışınız.

    Yavruların ilk aşılamalarına başlamadan (8 haftalıktan önce) iç ve dış parazitler yönünden kontrol edilip gerekli ilaçlamaların yapılmış olması gerekir. Bu parazitlerin bir kısmı yavruya daha anne karnındayken geçmektedir.

    Bir yavrunun sağlık durumu hakkında, çevreye olan ilgisi ve hareketliliği, göz ve burun çevresinde akıntı olmaması, derisinde kızarıklık, tüylerinde düzensizlik, yer yer dökülmüş alanların bulunmaması, çok kötü kokulu ve sulu dışkı yapmaması, aksırma, hırıltılı solunum gibi belirtiler göstermemesi kabaca fikir verebilir.

    Evcil hayvan satış yerlerinde satılan her hayvan için hayvanın genel bilgileri ile uygulanan paraziter ilaçların ve aşıların adının ve uygulama tarihlerinin bulunduğu "Süs Hayvanları Satış Yerleri Hayvan Sağlık ve Satış Belgesi" düzenlenmelidir. Bu belge evcil hayvan satış yerleri sahibi ve sorumlu veteriner hekimi tarafından doldurulmuş, imzalanmış ve böylelikle hayvanın sağlıklı olduğu onaylanmış olmalıdır.

    Yurt dışından ithal edilmiş hayvanların ithal edildiklerini gösteren gümrük belgelerinin, sağlık ve orijin sertifikalarının birer suretinin hayvan satılırken alıcıya verilmesi gereklidir. Lütfen tüm bu belgeleri ve alış faturanızı eksiksiz isteyiniz. Bunun sizin kanuni hakkınız olduğunu unutmayınız.

    Hayvanların sağlık durumuyla ilgili olarak hiçbir kişi ya da kurum sağlık garantisi veremez. Garanti Belgesi adı altında sizi belirli bir klinik veya veteriner hekime gitmeye zorlayamaz. Evcil hayvan sahibi olacak kişiler hiçbir baskı, zorunluluk altında kalmadan kendi veteriner hekimlerini seçmekte özgürdür. Bu duruma aykırı hareket edenleri lütfen İstanbul Veteriner Hekimler Odasına bildiriniz.
     
  2. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    bilgi için teşekkürler
     
  3. furkanahmet

    furkanahmet Member Üye

    paylaştığın için çok teşekkür ederim.
     
  4. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    bilgiler için tşkler
     

Sayfayı Paylaş